HTML

Kuklamu anyuka

Egy dolgozó anyuka hétköznapjai. Mert jó megosztani másokkal a napi problémákat. És (remélhetőleg) eldicsekedni az új vállalkozás sikereivel:-)

Friss topikok

  • zsuzskaa: Az osztályfőnök meg kitalálta, hogy hogy lehetne spórolni az osztálykiránduláson, na majd meglátju... (2011.09.23. 13:58) Iskolakezdés
  • igenigen: nagyon szurk(google)olok hogy tovább növekedjen a regisztráltak száma! (2010.10.06. 16:18) Maszatverseny
  • katub: Én már tudom mi lesz! Sajnos mi nem nyerhetjük meg egyik klassz nyereményt se :-( pedig maszatos k... (2010.09.28. 15:31) Évkezdés
  • katub: Szia Kuklamu Mami! Tök jó az oldalon a gyógyszerlista, hogy egy utazáshoz mit kell csomagolni. Min... (2010.08.09. 18:39) Uborkaszezon
  • katub: Látom a jópontszerzés mellett döntöttél :-) (2010.06.29. 07:47) Nehéz döntések 1

Linkblog

Tavaszi nagytakarítás 2012

2012.03.12. 14:53 kamuanyu

Ti szoktatok tavaszi nagytakarítást tartani? Vagy mindegy, hogy ezt mikor tesszük meg? Szeritnem elődeink nagyon sok mindent nem véletlenül csináltak akkor amikor. Gondolok itt a böjtre, húsvéti szokásokra, nagytakarításra, bálokra, stb. A népi hagyományban nagyon sok logika rejtőzik.

 

A tavaszi nagytakarítás oroszlánrésze Húsvét előtti időszakra esik. (A Húsvét Jézus feltámadása a vallásban, de mivel ez is mindig tavasszal van, ami a természet feltámadása, szerintem nem lehet véletlen, hogy ez a hosszú évszázadok talán évezredek alatt így alakult.)

Sok felszabadult helyet, rendezettebb környezetet, vidámabb szobaképet eredményez egy alapos rendrakás és portalanítás: rakjuk el a játékokat, dobjuk szelektív hulladékgyűjtőbe a régi újságokat, portalanítsuk a polcokat, takarítsunk a cipősszekrényben is, és pakoljuk el az előzetesen megtisztított téli cipőket, csizmákat. A pakolás a pincére, tárolóra is ráfér, tegyük a holmikat jól áttekinthető, feliratozott dobozokba, mert bár amikor rendet rakunk, még mindenre emlékezni vélünk, de rövid idő elteltével már megindul a reménytelen keresgélés. 

A konyha nagytakarítása maradhat az ünnepek utánra. A sok húsvéti sütés-főzés nyomot hagy majd a tűzhelyen, tűzhelyben, ezt legjobb az ünnepek utáni következő hétvégén eltüntetni, ránk fog férni a nagy evészet után egy kis sütőcsiszitolás vagy hűtőtakarítás. 

Ne feledjük, hogy gyermekeink kinőtt ruháit, a húsvéti ajándékoknak helyet készítve a játékok közül is válogassuk ki a már feleslegeset és adjuk tovább. Ki pénzért )pl. a www.kuklamu.hu oldal tökéletes megoldás erre), ki ajándékba, de ne tegyük egyik sarokból a másikba, egyik tárolóból a másikba, amíg tönkre nem megy minden. Így csak a szemetet termeljük! 

 

Én személy szerint imádom a tavaszt. De ki nem?? Ilyenkor új életre kel minden, megint kisüt a nap, csicseregnek a madarak, előjönnek még a hangyák is és mi visszatérünk egy kicsit a természetbe. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kuklamu.blog.hu/api/trackback/id/tr444312033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása