HTML

Kuklamu anyuka

Egy dolgozó anyuka hétköznapjai. Mert jó megosztani másokkal a napi problémákat. És (remélhetőleg) eldicsekedni az új vállalkozás sikereivel:-)

Friss topikok

  • zsuzskaa: Az osztályfőnök meg kitalálta, hogy hogy lehetne spórolni az osztálykiránduláson, na majd meglátju... (2011.09.23. 13:58) Iskolakezdés
  • igenigen: nagyon szurk(google)olok hogy tovább növekedjen a regisztráltak száma! (2010.10.06. 16:18) Maszatverseny
  • katub: Én már tudom mi lesz! Sajnos mi nem nyerhetjük meg egyik klassz nyereményt se :-( pedig maszatos k... (2010.09.28. 15:31) Évkezdés
  • katub: Szia Kuklamu Mami! Tök jó az oldalon a gyógyszerlista, hogy egy utazáshoz mit kell csomagolni. Min... (2010.08.09. 18:39) Uborkaszezon
  • katub: Látom a jópontszerzés mellett döntöttél :-) (2010.06.29. 07:47) Nehéz döntések 1

Linkblog

Különóra

2011.09.21. 14:50 kamuanyu

Ha az ember odafigyel egy kicsit is a gyermeke fejlődésére, ha szeretné, hogy legyen belőle ‘valami’, ha szereti a gyerekét és csak is a legjobbat akarja neki, akkor valószínű sokkal nehezebb jó döntést hozni ebben a kérdésben.

 

Mondom ezt azért, mert egy gyereknek (a kisebbekről beszélek, 3-7 év közöttiek) a szabad játék a legfontosabb - sok általam elfogadott pszichológus szaktekintély - szerint is. Szerintem is így van, saját tapasztalatom alapján állíthatom. Mikor nem kell sehova rohanni, hanem mondjuk szépen komótosan összeszedhetjük az utunkba kerülő gesztenyéket, majd hazaérve készíthetünk belőlük gesztenyefigurákat együtt, akkor nem igazán tör ki hiszti, nem kell mindent 50-szer elismételni. Mindenképpen kellenek ilyen délutánok a nagyobbacska gyerekeknek is.

 

De mit csinálunk mikor beindul a verkli? Hétfő-szerda torna, kedd-csütörtök úszás, szombat-vasárnap síedzés, ja a péntek kimaradt:-) De akkor még a zenei nevelés lemaradt, barátokkal nem tudtunk találkozni és együtt játszani, nem mentünk meglátogatni a nagymamát, nagybácsit, és a gyerek még egy nyelvet sem tanul, pedig már 5 éves! 

 

Azt hiszem egy nagyon fontos szempont, hogy a gyerek mit élvez. Sok mindent ki kell próbáltatani vele, meg kell vele ismertetni, hogy később tudjon választani. Persze itt nem 1-2 alaklomról beszélek, hanem fél ill. egy évről, mert amit elkezdett, azt be is illik fejezni természetesen. A mi családunkban a sport a legfontosabb, mert kisgyerekkorban lehet a későbbi egészséges életmódot megalapozni, viszont szerintem angolul 4 év múlva is ráér megtanulni az 5 éves gyerek, nem fog semmiről lemaradni. Sőt valószínű jobban fog fogni az agya, mert kiskorában sokat mozgott:-)

 

Kedves szülőtásaim, azt hiszem az a legjobb, ha hagyjuk a gyereket JÁTSZANI, és nem hecceljük egyik különóráól a másikra csemetéinket! Egyébként nekünk is kényelmesebb, ha munka után nem kell sofőrt játszani minden délután:-)

 

www.kuklamu.hu

Szólj hozzá!

Címkék: játék tanulás anya gyerekruha baba anyu játékok használt babaruha babajátékok különóra kuklamu

A bejegyzés trackback címe:

https://kuklamu.blog.hu/api/trackback/id/tr273243562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása